9 способів підготувати дитину до школи

logos-admin
  1. Відвідайте шкільну орієнтаційну секцію. Дізнайтеся, коли у вашій школі проводяться ознайомчі заняття, і виділіть час для їх відвідування. Це дозволить викладачам познайомитися з вашою дитиною. Дізнайтеся основні правила, наприклад, де дітям дозволено грати, в який день потрібно носити спортивну форму. Це підготує вас і вашу дитину до того, що відбувається в школі.
  2. Організуйте спільне дозвілля з майбутніми однокласниками. Коли діти грають з іншими знайомими дітьми, це може допомогти полегшити адаптацію до соціальних аспектів школи. Хороші відносини з іншими сім’ями і дітьми можуть розвиватися і бути успішними в довгостроковій перспективі.
  3. Простежте за реакцією вашої дитини на розмови про школу. Зверніть увагу, як вона реагує на них: з ентузіазмом, розгубленістю або занепокоєнням. Відповідайте на її питання, але не перевантажуйте інформацією, якщо дитина не здається стурбованою або незацікавленою. Майте на увазі, що дітям може бути важко думати про майбутні події в термінах тижнів і місяців. Зверніться по допомогу, якщо ваша дитина, здається стурбованою або перевантаженою підготовкою до навчання.
  4. Заохочуйте позитивну або правильну поведінку. Діти повинні вміти робити те, що просить вчитель, слідувати правилам і відповідним чином взаємодіяти як з дорослими, так і з іншими дітьми. Одним з найбільш ефективних способів заохочення такої позитивної поведінки є винагорода за неї. Коли ваша дитина поводиться позитивно, хваліть її, наприклад, «молодець, так тримати!»; проявіть прихильність і позитивні емоції, наприклад, посміхніться або обійміть її; використовуйте матеріальні винагороди, включаючи наклейки, зірки на графіку, спеціальну гру з мамою або татом.
  5. Встановіть режим, який допоможе вашій дитині вчасно засинати і прокидатися, щоб підготуватися до школи. Адекватний сон життєво важливий для школи – він необхідний для гарної поведінки і концентрації. Перші дні в школі також можуть бути нудними, тому режим сну має ключове значення і повинен бути розпочатий за кілька тижнів до школи.
  6. Навчіть дитину піклуватися про свої речі. Діти повинні вміти піклуватися про свої шкільні речі. Допоможіть своїй дитині попрактикуватися в складанні і розпакуванні рюкзака, який вона буде використовувати в школі. Переконайтеся, що сумку вашої дитини можна легко розпізнати серед інших. Дізнайтеся про уподобання в їжі для шкільних обідів (використовуйте коробку для сніданку, яку можна легко відкривати і закривати).
  7. Попрактикуйтеся в іграх, де люди повинні підняти руку, щоб щось сказати, і чекати своєї черги, щоб взяти участь. Також допоможіть дитині зрозуміти, що не в кожного є можливість говорити кожен раз в класі, навіть якщо він підніме руку.
  8. Навчіть своїх дітей самозаспокоєнню. Діти повинні знати, як правильно себе заспокоювати, коли вони засмучені, а вас немає поруч, щоб допомогти їм. Використовуйте підходящі за віком заняття, які заспокоюють. Гарна ідея обговорити бажану заспокійливу діяльність вашої дитини з новим учителем.
  9. Заохочуйте дрібну моторику до академічної підготовки. Ніхто не очікує, що ваша дитина піде в школу з гарним каліграфічним почерком. Але все ж правильне володіння ручкою і олівцем є корисним навиком на ранньому етапі. Пройдіть онлайн-урок і приділіть трохи часу тому, щоб кожен день малювати за столом перш, ніж дитина піде в школу, – показуючи їй, як правильно тримати ручку або олівець. Для якісної підготовки до школи запишіть вашу дитину на підготовчі курси в репетиторський центр Логос в Дніпрі, Києві, Одесі.

Освітня діяльність в освітньому холдингу «Логос» ведеться на підставі державної ліцензій №580549 від 06.06.2012 та №580550 від 06.06.2012. (Ліцензія) .

Пройти тест з Української мови

Пройти тест з фізики

Пройти тест з хімії

Пройти тест з Англійської мови

Пройти тест з математики

Записаться на бесплатный пробный урок

Попробовать бесплатно



Записатися до садочка

Спробувати безкоштовно



Обрати подарунок


Експрес-програма на канікулах. Отримайте 30% знижки!



Пройти тест по Английскому языку

Записатися на урок

Пройти тест по Украинскому языку

Пройти тест по математике

Пройти тест по физике

Пройти тест по химии

Даруємо уроки:
при оплаті 50 уроків + 5 у подарунок!



Дарим уроки: при оплате 50 уроков + 5 в подарок!



Получите БЕСПЛАТНОЕ тестирование по 3 предметам на ваш выбор!



Отримайте БЕЗКОШТОВНЕ тестування з 3 предметів на ваш вибір!



Реєстрація на навчання в літній школі



Регистрация на обучение в летней школе



Замовити дзвінок

Заказать звонок

Записаться на урок

Записатися на безкоштовний пробний урок